Activity-1
I love you.....Chunni !
Meanings
friend | ફ્રેન્ડ | મિત્ર |
to live | ટૂ લિવ | રહેવું |
together | ટુગેધર | સાથે |
to love | ટૂ લવ | પ્રેમ કરવો , |
always | ઑલવેઝ | હંમેશા |
to get up | ટુ ગેટ અપ | ઉઠવું |
early | અર્લિ | વહેલા |
little | લિટલ | નાનુ |
bed | બેડ | પલંગ |
to wake up | ટૂ વેક અપ | જગાડવું |
everyday | એવરી ડે | દરરોજ |
to clean | ટૂ ક્લીન | સાફ કરવું |
teeth | ટીથ | દાંત |
bath | બાથ | સ્નાન |
family | ફેમિલી | કુટુંબ |
to pray | ટૂ પ્રે | પ્રાર્થના કરવી |
god | ગૉડ | ભગવાન |
to close | ટુ ક્લોઝ | બંધ કરવું |
eyes | આઈઝ | આંખો |
to join | ટૂ જોઈન | જોડાવું |
mother | મધર | માતા |
to prepare | ટૂ પ્રિપેઅર | તૈયાર કરવું |
breakfast | બ્રેકફાસ્ટ | સવારનો નાસ્તો |
to drink | ટૂ ડ્રિન્ક | પીવું |
tea | ટી | ચા |
milk | મિલ્ક | દૂધ |
bowl | બાઉલ | વાટકો |
to go | ટૂ ગૉ | જવું |
school | સ્કૂલ | શાળા |
alone | અલોન | એકલું |
to spend | ટૂ સ્પેન્ડ | પસાર કરવું |
whole | હૉલ | આખું |
day | ડે | દિવસ |
to wait | ટૂ વેઈટ | રાહ જોવી |
doorstep | ડોર સ્ટેપ | બારણાનું |
to run towards | ટૂ રન ટ્વૉર્ડઝ | ની તરફ દોડવું |
to pick up | તું પિક અપ | ઉપાડી લેવું |
to hug | ટૂ હગ | ભેટવું |
something | સમથીંગ | કંઈક |
house | હાઉસ | ઘર |
to like | ટૂ લાઈક | ગમવું |
to play | ટૂ પ્લે | રમવું |
with | વિથ | ની સાથે |
ball | બૉલ | દડો |
garden | ગાર્ડન | બગીચો |
sometimes | સમટાઇમ્ઝ | ક્યારેક |
hide and seek | હાઇડ ઍન્ડ સીક | સંતાકૂકડી |
after | આફટર | ત્યારબાદ, |
dinner | ડિનર | રાત નું ભોજન |
homework | હોમ વર્ક | ઘરકામ |
to read | ટૂ રીડ | વાંચવું |
story book | સ્ટૉરિબુક | વાર્તા નું પુસ્તક |
to sit | ટૂ સિટ | બેસવું |
beside | બિસાઈડ | ની બાજુમાં |
to watch | ટૂ વૉચ | જોવું |
small | સ્મૉલ | નાનુ |
to enjoy | ટૂ એન્જોય | મજા લેવી, |
music | મ્યુઝિક | સંગીત |
to sleep | ટૂ સ્લીપ | ઊંઘવું, સુવું |
to jump | ટૂ જમ્પ | કૂદવું |
to put | ટૂ પુટ | મૂકવું |
special | સ્પેશિયલ | ખાસ |
Que. Read the story 'I love you... Chunni and write the answers: (વાર્તા ' I love you ... Chunni ' વાંચો અને આપેલા પ્રશ્નોના જવાબ આપો.)
Say below sentences are true or false.
(1) Munni is a cat.
false
(2) Munni and Chunni loves each other.
true
(3) Munni cleans her teeth every day.
true
(4) Chunni does not clean her teeth.
true
(5) Munni does not drink tea.
true
(6) Chunni drinks milk from her bowl.
true
(7) When Munni comes home, Chunni runs towards her.
true
(8) Munni gives something to eat to Chunni.
true
(9) Munni always watches TV and mobile.
false
(10) Munni sleeps at 10 o'clock.
true
Que. Fill in the blanks by choosing correct option from the bracket.
(કૌંસમાં આપેલ વિકલ્પોમાંથી યોગ્ય વિકલ્પ પસંદ કરી ખાલી જગ્યા પૂરો.)
(11) Chunni takes bath in a ______. ( tub / mug)
tub
(12) Munni and her family ______ to god. ( pray / clean )
pray
(13) Chunni ______ her eyes during prayer. ( closes / opens)
closes
(14) Munni's ______ prepares breakfast. (father / mother )
mother
(15) Chunni is a ______ . (girl / cat )
cat
(16) Munni and Chunni are ______. (friends / sister )
friends
(17) At 10 o'clock Munni ______ to school. ( go / goes )
goes
(18) Chunni ______ whole day with Munni's mother. ( spends / does not spend )
spends
(19) At ______ o'clock Chunni waits for Munni at doorstep. (5 / 10 )
5
(20) Chunni always get up ______. (early / late )
early
(21) Munni ______ up Chunni and hugs her. ( wakes / picks )
picks
(22) Chunni has a ______bed. ( little / big)
little
(23) At ______Rehana,David and Asha come to Munni's house. (5 / 5:30 )
5:30
(24) Munni and her friends play with a ball in the ______. (house /garden )
garden
(25) Munni reads a story book and does her ______. ( homework / prayer )
homework
(26) Chunni ______ of Munni. (wakes up / picks up)
wakes up
(27) Everyday, Munni ______ a bath. (takes / gives )
takes
(28) Chunni sleeps in her ______. (special bed / Kennel )
special bed
0 Comments